web analytics

Een cadeau voor jou!

Wie vindt het leuk om een cadeau te ontvangen, iedereen toch?
Ken je dat gevoel nog van vroeger toen je klein was, die spanning op je verjaardag, welk cadeau zou je krijgen?
Nadat je het gretig in ontvangst had genomen griste je het papier er vanaf, zo benieuwd was je om te zien wat er in zat. En dan die vreugde als het een langverwachte wens was die vervuld werd.
Nu is het in onze ogen misschien een piepklein en onbenullig cadeautje, maar toen van heel veel waarde en dat was het ook.

Zo was er ook een Vader die heel veel van Zijn Zoon hield. Hij had Hem alles gegeven wat Hij bezat en de Zoon was heel gelukkig bij Zijn Vader.
Maar de Vader had nog veel meer kinderen, die leefden in een prachtig paradijs dat Hij voor hen had gemaakt. Hij had er al Zijn Liefde in gelegd en de kinderen leken allemaal op Hem. Alles van Hemzelf had Hij ook in hen gelegd en ze mochten overal gebruik van maken.
Maar het erge was dat deze kinderen dachten dat ze wel zonder de Vader konden leven en Hem niet nodig hadden. Daarom ontstond er veel verdriet en zij zorgden ook niet meer goed voor het paradijs, die prachtige wereld die hun Vader hen had geschonken en waar zij voor mochten zorgen.
De Vader wilde zo niet leven zonder Zijn kinderen en Hij bedacht een prachtig plan.
Hij zou Zijn enige Zoon die nu dicht bij Hem leefde naar deze wereld sturen en hen laten zien wie Hij, God de Vader, was. Deze Zoon kende Zijn Vader goed en zou Gods kinderen op aarde vertellen hoe lief God de Vader hen had.
Dan… zouden zij weer Zijn kinderen willen zijn en dicht bij Hem willen leven.

De Zoon moest alles achter zich laten en als een klein kind naar de aarde gaan. Hij moest een mens worden als zij. Hij moest hetzelfde door maken als zij, zodat Hij hen heel goed zou kunnen begrijpen. Hij moest zelfs Zijn leven geven voor hen en dat deed Hij uit vrije wil omdat Hij zo veel van al die kinderen hield.
Dit alles begon in die stal in Bethlehem toen Jezus werd geboren.
God de Vader heeft zichzelf gegeven in Zijn Zoon, in de hoop dat wij dit cadeau uit zouden pakken, Hem zouden leren kennen en heel dicht bij Hem wilden leven.
Het cadeau zat vol Liefde en als het uitgepakt werd begon het te stromen en die stroom zou nooit meer stoppen. Hij zou ons vullen met Zijn Liefde, meer dan genoeg om uit te delen, telkens weer.
Nog steeds ligt dat geweldig cadeau voor ons klaar, het mooiste, grootste en meest bijzondere cadeau dat je ooit zult krijgen.
Het is met heel veel Liefde en pijn in het hart afgestaan en zelfs als je het enige mensenkind op aarde was, zou Hij het alleen aan jou geven. Zo lief had God de wereld, jou en mij.

Je zou denken dat zo’n cadeau wel met veel dankbaarheid in ontvangst zou worden genomen.
Maar niets is minder waar.
Het cadeau is afgewezen, verguisd, besmeurd, met de nek aan gekeken. Soms is het niet eens uitgepakt en gewoon weg gegooid.
Jezus, Gods Zoon werd zelfs gekruisigd.
Maar daar is het gelukkig niet bij gebleven. Hij is opgestaan en naar God de Vader terug gegaan. Jezus heeft de weg naar God vrij gemaakt, zodat ook wij weer Thuis kunnen komen bij God de Vader.
Iedere dag weer staat de Vader reikhalzend uit te kijken naar Zijn kinderen, of ze weer Thuis willen komen bij Hem.
Hij heeft er alles aan gedaan en er zelfs het leven van Zijn Zoon voor gegeven. Nu is de stap aan ons, we zijn vrij om dit prachtige cadeau in ontvangst te nemen én het uit te pakken.
Ben jij ook zo benieuwd wat er in zit?

Ik heb er al iets van verklapt.
Het mooiste dat er in zit is Liefde en vrede (diep van binnen), vergeving, hoop en blijdschap. Al deze dingen wil God nu al geven aan jou en mij.
En als Jezus terug komt zal Hij alles nieuw maken, alle verdriet en pijn zal dan niet meer bestaan en ieder mensenkind zal blij en gelukkig zijn dicht bij Hem.
We hebben een hoopvolle toekomst, die nu en hier begint.

Welke keuze je ook maakt, God is bij je, ook als je het je niet bewust bent.
Dat is niet afhankelijk van wat je doet, wat je bezit of wat anderen van je zeggen.
Jij bent Gods geliefde kind, zelfs als je het niet zou willen zijn.
Hij kan niet anders dan jou liefhebben.
God is Liefde!

Hij is er bij en laat nooit alleen!

God is bij je

God is bij je in je wanhoop
Hij is bij je als je lacht
God is bij je als je weg loopt
Hij is bij je als je wacht.

God is bij je in je tranen
Hij is bij je in verdriet
God is bij je alle dagen
Hij ziet jou als je Hem niet ziet.

God hoort jou als je Hem aan roept
Hij hoort jouw schreeuw of diepe zucht
Hij hoort je lofzang en je klaagzang
Hij ziet je als je voor Hem vlucht.

God voelt jouw pijn en huilt jouw tranen
Hij kust ze met Zijn Liefde weg
alle zorgen die verdwijnen
als jij je hoofd op Zijn schouder legt.

God is er bij je eerste ademtocht
Hij is er ook als jij je ogen sluit
God is alles wat je nodig hebt
bij Hem ben je werkelijk Thuis!

Cobi van der Hoeven

Tags: ,

This entry was posted on dinsdag, september 6th, 2022 at 09:00 and is filed under Jezus2. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed at this time.